V nahrávke sa vyskytujú nasledovné otázky:

Wie heißt du?, Wie heißen Sie? Wie alt bist du? Wie alt sind Sie?, Bist du vier?, Bist du sieben?,Bist du zwölf?, Bis du elf? atď.

Dôležitým elementom pri výslovnosti týchto otázok je ich melódia. Tá je v nemeckých otázkach výrazne stúpavá na rozdiel od slovenčiny. Otázka sa preto odlišuje od oznamovacej vety „Ich heiße Hans.“, v ktorej je melódia klesavá. Všimnite si rozdiely medzi melódiou otázky a oznamovacej vety, venujte pozornosť tomuto javu.

Pokúste sa na nasledovné otázky odpovedať tak, aby vaše odpovede boli s klesavou melódiou. Nezabudnite používať správny tvar slovies a oficiálnu alebo neoficiálnu formu fráz a otázok.

Všimnite si dôkladnejšie otázky použité v piesni. V každej otázke je zvýraznený vetný prízvuk t.j. to slovo resp. slabika, ktorá je najdôležitejšia je nositeľom hlavného prízvuku.

Wie heißt du?, Wie heißen Sie? Wie alt bist du? Wie alt sind Sie?, Bist du vier?,Bist du sieben?, Bist du zwölf ?, Bis du elf?

Rozdelením otázok a pozdravov podľa už známych kritérií sa nacvičuje rutinné použitie, ktoré je veľkou pomocou v reálnych komunikačných situáciách.
Posledná zmena: štvrtok, 6 októbra 2011, 11:39