Vkladanie adresára

Na vkladanie adresárov (tak ako aj na vkladanie súborov) slúži roletkové menu Pridať zdroj, ktoré sa spolu s ďalším roletkovým menu Pridať aktivitu objaví po zapnutí režimu editovania v každom bloku úložiska - obr. 1. Každý blok má teda svoje roletkové menu a zdroje a aktivity z nich vybraté sa týkajú presne toho bloku, v ktorom sa nachádzajú.

 
 Obr. 1

 Po rozbalení menu Pridať zdroj sa sprístupnia viaceré študijné zdroje, medzi nimi aj Adresár - obr. 2


Obr. 2

Po potvrdení výberu kliknutím sa otvorí formulár, ktorý je taký istý ako pri vkladaní súborov. Postup je tiež taký istý, rozdiel je v tom, že študentom sa nezobrazí v Úložisku iba jeden súbor, ale ikonka adresára (napr. Cvičenia, Prednášky, Výsledky,) ktorý môže obsahovať súbory a ďalšie podadresáre so súbormi.

obr. 3, obr. 4
obr. 5


Na obrázku 3 je do hlavného adresára Súbory vložený jediný súbor pripravny_kurz.doc. Súbor bol pridaný tak ako je to popísané v časti Vkladanie súboru a v Úložisku sa študentovi zobrazi ako adresár a po kliknutí naň uvidia študenti tento súbor.

Na obrázku 3 je do hlavného adresára Súbory vložený jediný súbor pripravny_kurz.doc. Súbor bol pridaný tak ako je to popísané v časti Vkladanie súboru a v Úložisku sa študentovi zobrazi ako adresár. Po kliknutí naň uvidia študenti tento súbor.
Pri veľkom množstve súborov je možné ukladať si ich podľa zvoleného kritéria do priečinkov. Kliknutím na Vytvoriť priečinok sa otvorí karta, kam je potrebné napísať meno adresára - obrázok 6. Pomenovaný priečinok sa potom objavi vo formulári na vkladanie adresárov - obrázok 4, kde je vložený podadresár Prednáška 1.

obr. 6, obr. 7

Do podpriečinkov sa vstupuje kliknutím na ich názov a súbory sa do nich vkladaju tým istým spôsobom, ako bolo popísané pri vkladaní súborov. Na obrázku 5 je v priečinku Prednáška 1 vložených 6 súborov. V druhom riadku záhlavia je vidieť aj cestu k miestu, kde sú súbory uložené -  obrázok 7. Podpriečkov môže byť vytvorených aj viac podľa potreby, presúvať sa medzi nimi dá poklikaním na názov priečinku.

Pri každej ikonke priečinka sa v pravom dolnom rohu nachádza malý štvorček s troma riadkami, kliknutím na ktorý sa sprístupnia možnosti upravy priečinka - obrázok 8.

Priečinok je možné odstrániť, zozipovať a uložiť na externý zdroj. V riadku Meno je možné zmeniť jeho názov, v riadku adresa po kliknutí na šípočku je možne presunúť ho do iného priečinka, ktorý učiteľ v tomto priestore vytvoril.

 

 

 

 

 

 

obr. 8