Obsah:
1. Vytvorenie skupín
1.1. Režim skupín
2. Zoskupenia
2.1. Priradenie zoskupenia k študijným materiálom a aktivitám


Vytvorenie skupín

Do kurzov MOODLE sa študenti najčastejšie prihlasujú pomocou prihlasovacieho kľúča metódou samoprihlasovania. Pri veľkom počte študentov v kurze je však veľmi výhodné využiť rozdelenie študentov podľa nejakého známeho kritéria na skupiny už pri prihlasovaní sa do e-learningového kurzu.

Postup je nasledovný:

  1. Formulár pre prácu so skupinami sa nachádza v bloku Nastavenia->používatelia->Skupiny (obr. 1).
  2. Zoznam skupín aj zoznam ich členov je na začiatku prázdny.
  3. Novú skupinu je možné vytvoriť tlačítkom Vytvoriť skupinu. Otvorí sa formulár na vytvorenie skupiny.
  4. Jediný povinný údaj vo formulári pri vytváraní skupiny je Názov skupiny. V textovom poli Popis skupiny je možné zadať presnejší popis skupiny (obr. 2).
  5. Aby boli skupiny v kurze naplno využité odporúča sa vyplniť vo formulári skupiny aj položku Kľúč k zápisu. Kvôli kontrole je možné kľúč odmaskovať zaškrtnutím príslušného políčka (obr. 2).
  6. Nakoniec je potrebné zaradiť do skupiny študentov, ktorí do nej patria. Nezabudnite, že študenti musia byť aspoň raz už do MOODLE prihlásení, aby sa mim v databaze vytvoril účet a boli dohľadateľní.



    obr. 1, obr. 2

Jednotlivých študentov môže učiteľ pridávať ručne, Avšak sila tohto nástroja spočíva predovšetkým v možnosti, že sa študenti rozdelia do skupín hneď pri zápise do kurzu. 
Kľúče pre jednotlivé skupiny musia byť rozdielne a nesmú sa zhodovať ani s Kľúčom k zápisu, zadaným v metóde zápisu Zápis seba samého do kurzu (Študent).